Lajme Shqip Wednesday, 24 August 2011 11:09

Prishtinë – Kryeministrja e Kroacisë, Jadranka Kosor, ka arritur për një vizitë zyrtare në Republikën e Kosovës.

Udhëheqëses së lartë nga Kroacia para selisë së Qeverisës së Kosovës iu bë një pritje shtetërore.

Pas ekzekutimit të himneve të të dy vendeve, kryetarët e qeverive bënë revistën e nderit të gardës së rreshtuar për këtë rast.

Pastaj kryeministri Thaçi ia prezentoi kryeministres Kosor bashkëpunëtorët e tij.
Kryetarja e Qeverisë së Kroacisë ka filluar takimin me kryeministrin nikoqir Hashim Thaçi, për të vazhduar takimet edhe me zyrtare të tjerë të lartë shtetërorë.

Kosor do të bëjë edhe një vizitë në fshatin Janjevë dhe do të takohet me qytetarë të komunitetit kroat si dhe do të vizitojë ushtarët kroatë të KFOR-it.

Me zonjën Kosor, në Kosovë arriti edhe një grup i biznesmenëve kroatë, të cilët do të marrin pjesë në forumin ekonomik Kosovë-Kroaci. (LajmeShqip.com)