Lajme Shqip Sunday, 18 August 2013 12:53

Tiranë – “Më thanë grek i poshtër dhe këlysh i Janullatosit”. Kështu shprehet at Ilia Tyto, prifti ortodoks nga Përmeti që pretendon se e kanë rrahur dy ditë më parë pranë Kishës së Shën Mërisë së Pazarit, në qytetin jugor.

Ai rrëfen në një intervistë për “Gazeta Shqiptare”, detajet e ngjarjes dhe kërkon zgjidhje të çështjes. Pas përplasjes mes zyrës së Përmbarimit dhe komunitetit ortodoks në këtë qytet, për godinën e Pallatit të Kulturës, reagimet kanë qenë të shumta.

Kryetari i zyrës Përmbarimore, Fatos Alimadhi, deklaroi se përfaqësuesit e kishës kanë përdorur forcën dhe presione për të bllokuar punën, ndërsa vetë at Ilia Tyto shprehet se është sulmuar me grushte dhe shkelma.