Lajme Shqip Thursday, 29 August 2013 15:00

Prishtinë – Policia e Kosovës, i ka lëshuar sot urdhëresë Bashkësisë Islame të Kosovës, për t’i siguruar transport ish kryetarit të BIK të cilin e kanë shkarkuar vet zyrtarët e këtij institucioni ditë më parë, Xhabir Hamiti për shkak të rrezikut që ky i fundit ka nga kërcënimet.
Dokumentin e policisë gazeta “Zëri” e ka siguruara nga burimet brenda Bashkësisë Islame të Kosovës ku thuhet; se Njësia për Vlerësimin e Kërcënimit/Rrezikut ka përfunduar raportin e vlerësimit të rrezikshmërisë, dhe BIK duhet ti përmbaheni këtyre rekomandimeve të bëra nga njësia përkatëse. “Z. Xhabir Hamitit’i sigurohet transporti nga vendbanimi i tij deri në punë dhe anasjelltas nga institucioni ku ai punon deri në përfundimin e rastit të tij”, shkruan në urdhëresën e Policisë së Kosovës drejtuar BIK-ut. Ky dokument i ka shkuar sot Bashkësisë Islame të Kosovës, e cila çdo ditë me veturat myftiut Naim Tërrnava, duhet ti sigurohet transporti Hamitit.
Ditë më parë ai është kërcënuar nga individ të paidentifikuar. Reagimet janë shtuar pas shkarkimit që i është bërë Hamitit nga posti i kryetari të kuvendit të BIK-ut. Ky i fundit ka kundërshtuar ashpër krahun e Naim Tërrnavës.
Tashmë brenda Bashkësisë Islame të Kosovës(BIK) kanë dal haptazi dy klane, ajo e Myfiut Naim Tërrnava i cili e ka mbështetjen edhe të partisë islamike LISBA në krye me Fuad Ramiqin, dhe krahu i Xhabir Hamitit i cili ka pas vete një grup imamësh të cilët kritikojnë ashpër për keqpërdorim të pozitës myftiun Tërrnava./Zëri/