Lajme Shqip Friday, 13 April 2012 14:45

Policia e Kosovës mohon të ketë pasur ndonjë ndërhyrje të KFOR-it në bazën e njësive speciale të policisë së Kosovës (ROSU) në Mitrovicë.

Situata e përgjithshme në Mitrovicë pas ngjarjeve të fundit paraqitet e qetë dhe nuk janë shënuar incidente që do të rrezikonin sigurinë e përgjithshme të qytetarëve. Kështu bëri të ditur zëdhënësi i Policisë së Kosovës për rajonin e Mitrovicës Besim Hoti. Ndërkaq sa i përket informacioneve që KFOR-i edhe EULEX-I ka kontrolluar bazën e njësive të specializuara të Policisë së Kosovës Hoti tha se kjo nuk ka ndodhur.

Informacionet e ndryshme të cilat qarkullojnë nëpër portale të ndryshme dhe agjenci të ndryshme të lajmeve bëjnë të ditur forcat e KFOR-it dhe Eulex-it kanë ndërhyrë për bastisje dhe kontrolla në bazën e njësive të specializuara të PK-së. Mendohet se sipas një informacioni KFOR dhe EULEX dinin për përgatitjet e ROSU për të kryer arrestimin e disa serbëve në veri, për sulmin ndaj pikës statike të Policisë së Kosovës të vendosur në Mitrovicë. 

Ndërkaq, zëdhënësi i KFOR-it Uve Novicki tha se nuk ishte në dijeni nëse forcat paqeruajtëse kanë penguar një aksion të mundshëm të forcave speciale të policisë së Kosovës ROSU. (LajmeShqip.com)