Lajme Shqip Tuesday, 05 February 2013 15:00

Prishtinë – Qeveria e Republikës së Kosovës po përcjell me vëmendje situatën në veri dhe njëkohësisht dënon incidentin e fundit në pjesën veriore të Kosovës, thuhet në Deklaratën e saj.

Qeveria e Republikës së Kosovës fton qytetarët për qetësi  dhe maturi, si dhe të mos bien në ndikim dhe të bashkëpunojnë me grupet që po tentojnë të tensionojnë situatën në këtë pjesë të territorit të Kosovës.

Qeveria njëkohësisht iu bënë thirrje qytetarëve që të bashkëpunojnë me organet e rendit dhe ligjit dhe t’u ndihmojnë atyre në kapjen e shkaktarëve të këtyre incidenteve. Qeveria e Republikës së Kosovës, gjithashtu kërkon angazhim dhe përkushtim të lartë të organeve të rendit dhe ligjit që të ruajnë rendin dhe qetësinë, dhe që sa më shpejt të vihen para drejtësisë autorët e këtyre incidenteve, thuhet në Deklaratë. (LajmeShqip.com)

**************************************************

Prishtinë – Shefi i misionit të UNMIK Farid Zarif ka dënuar incidentin e së hënës ku janë lënduar dy fëmijë të komunitetit serb. Me anë të një komunikate për media, shefi i UNMIK-ut është shprehur se është djerë i shokuar nga lajmi për incidentin.

“Jam ndjerë thellë i shokuar pas dëgjimit të lajmit për sulmin në një shtëpi në pjesën veriore të Mitrovicës nga i cili janë lënduar dy fëmijë nga eksplozivi i cili ishtë hedhur në shtëpinë e tyre që ndodhët në lagjen Mahalla e Boshnjakëve.Ky është një veprim qyqar i cili nuk është i pranueshëm nga asnjë shoqëri”, thuhet në komunikatën e lëshuar nga zyra e shefit të UNMIK-ut, duke shtuar se shpërthimi i fundit vije pas disa të tjerëve të ndodhura gjatë javës së fundit në pjesën veriore të Mitrovicës.

UNMIK ka mirëpritur fillimin e hetimeve nga Policia e Kosovës dhe EULEX, dhe ka kërkuar nga të gjithë që në rastë se kanë informacione lidhur me këto raste të bashkëpunojnë me organet e rendit. (LajmeShqip.com)