Lajme Shqip Thursday, 23 May 2013 16:39

Anëtarët e Komisionit për mbikqyrjen e AKI-së, deklaruan që  gjasat për t’u përfshirë në Agjensinë Kosovare të Intelegjencës për strukturat intelegjente të Serbisë janë të përjashtuara. Ata poashtu shtuan se njerëzit që kanë qenë pjesë e një strukture intelegjente në shërbim të një vendi tjetër,ne asnjë mënyrë nuk mund të jenë pjesë e një institucioni të një vendi tjetër. KTV citon anëtarët e këtij Komisioni, sipas të cilëve ky është një prej kritereve themelore për të qenë pjesë e AKI-së. 

Nënkryetari  i Komisionit për mbikëqyrjen e AKI-së, Fadil Demaku  ka thënë se njerëzit që kanë qenë pjesë e një strukture inteligjente në shërbim të një vendi tjetër, assesi nuk mund të jetë pjesë e një institucioni të një vendi tjetër. Ndërsa Burim Ramadani  ka thënë se AKI-ja është Agjensi e Kosovës, ku nuk mund të punojnë njerëz që punojnë për shërbime të tjera dhe kjo është një prej kritereve themelore për të qenë pjesë e AKI-së.