Lajme Shqip Thursday, 04 August 2011 10:30

Tiranë – Presidenti Topi nuk e ka firmosur dekret-ligjin për shembjen e Piramidës, në qendër të Tiranës dhe për ngritjen e Kompleksit të Ri Parlamentar.

Ndërkohë që ka kaluar afati 20-ditor që ligji duhet të procedohej në Parlament, firma e presidentit në dekretimin e tij nuk është vënë.

Ligji për rregullat dhe procedurat për ndërtimin e kompleksit të ri parlamentar kaloi para tre javësh në parlament me votat e mazhorancës, ndërsa opozita nuk ishte e pranishme.

Që prej këtij momenti kreu i shtetit është vënë përballë kërkesave të shoqatave të cilat ishin kundër ngritjes së komplesit parlamentar në vendin ku aktualsiht është Piramida.

Ka pasur një debat të gjerë publik në Tiranë kundër shembjes së Piramidës. Kundër këtij vendimi është depozituar në presidencë një peticion i firmosur nga 6100 qytetarë dhe me gjasë kjo ka bërë që presidenti Topi të mos përfshihet në këtë debat të hapur, duke e lënë në heshtje dekretimin e këtij ligji.