Lajme Shqip Monday, 02 December 2013 14:12

Tiranë- Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknurinjoftoi sot për pezullimin e 17 lejeve minerare me afat të pacaktuar deri në realizimin e detyrimeve dhe kushteve të përcaktuara nga specialistët.

Në një konferencë për shtyp,Gjiknuri, publikoi masat e marra pas përfundimit të inspektimit të grupit të kontrollit për lejet dhe koncesionet minerare në zonën e Bulqizës, shkruan albeu.

“Nga situata problematike me aktivitetin minerar në zonën e Bulqizës një muaj më parë urdhërova ngritjen e një grupipune për kontrollin e një gjithë koncesioneve në zonën e Bulqizës që është një zonë shumë problematike e cila ka marrë jetë njerëzish dhe ka qënë një gangrenë e industrisë minerare.Grupi i kontrollit ka nxjerrë konkluzionet dhe unë si ministër kam marrë masat përkatëse. Kontrolli u krye në 39 subjekte përfshirë edhe koncesionarin kryesor ACR dhe uzhvilluar në një periudhë një mujore.Pasi u njohëm me raportet e specialistëve kam urdhëruar pezullimin e pjesshëm të punimeve në shfrytëzimin e rezervave minerare në zonën e koncesionarit të kompanisë Albkrom deri në realizimin e detyrave si psh për zbatimin e programeve të investimeve” tha Gjiknuri.

I pyetur nga gazetaret në lidhje me grevën e minatorëve të Bulqizës, Gjknuri u shpreh se ata nxiten nga persona të tjerë.

“Grupe të ndryshme po luajne me jetën e njerëzve, më parë nuk u kanë krijuar asnjë kusht, ndërkohë që shfrytëzojnë nevojën