Lajme Shqip Wednesday, 12 September 2012 14:25

Tiranë – Homazhe ne kujtim te 14 vjetorit te vrasjes se deputetit demokrat Azem Hajdarit. Ne nje ceremoni perkujtimore, kryeministri Sali Berisha dhe përfaqësues të së djathtës kanë bere homazhe në bustin e ngritur për nder të “Pishtarit të demokracisë” Azem Hajdari.

Berisha, duke e cilesuar ate tribunin e lirisë së shqiptarëve, deklaroi se ‘pa kurajen e tij asnjë nga nuk e merr me mend se si do të ishim sot në 100-vjetorin e pavarësisë”

“Ne sot kujtojmë tribunin e lirisë së shqiptarëve, Azem Hajdarin, udhëheqësit të lëvizjes studentore dhe të Partisë Demokratike që u ekzekutua në këtë vend nga banda të qeverisë, në aktin më makabër në vrajsen e shekull për Shqipëri. Ne nderojmë sot, Azem Hajdarin në këtë 100-vjetor të pavarësisë sonë por mendimi i parë që na vjen natyrshëm në mendje është se pa veprën e tij, pa trimërinë e itj, pa kurajon e tij, asnjë nga ne nuk e merr me mend se si do të ishim sot në 100-vjetorin e pavarësisë”- tha Berisha.(LajmeShqip.com)