Lajme Shqip Thursday, 05 December 2013 11:35

Bruksel- Me 49 vota pro dhe një kundër, Komisioni i Jashtëm i Parlamenti Europian miratoi sot rezolutën e raportuesit për Shqipërinë, Nikola Vuljaniç. Gjatë diskutimeve të Komisionit të Jashtëm të PE-së, deputetët kanë kërkuar që mazhoranca dhe opozita të bashkëpunojnë për integrimin.

Kjo rezolutë është përgatitur nga raportuesi i PE-së për Shqipërinë, Nikola Vuljaniç. Në fjalën e tij eurodeputeti, Volfgang Grossruck deklaroi se, ka vota pro dhe kundër kësaj rezolute. Sipas tij, i është kërkuar që qeveria të bashkëpunojë më opozitën dheqeveria e vjetër bëri një kalim normal të pushtetit. Edhe kjo duhet të përmendet.

“Opozita pranoi humbjen në zgjedhje, pasi ky ishte fakti që Shqipëria e humbi vitin e kaluar statusin. Kjo duhet të përmdendet, pasi nuk duhet dhënë ideja që u prit për tu ndryshuar qeveria dhe Shqipërisë ti jepej statusi i vendi kandidat”, theksoi gjatë fjalës së tij Grossruck. /albeu/