Lajme Shqip Wednesday, 31 August 2011 21:26

Tiranë – PD pasi ka dështuar në javën e shkuar në realizimin e kërkesës për pavlefshmëri të zgjedhjeve në komunën Shalë drejtuar KQZ-së, siç edhe pritej, e ka çuar kërkesën në Kolegjin Zgjedhor.

Nuk dihet ende se kush do të jetë trupa e gjyqtarëve që do të shqyrtojë ankmimin këtë të premte. Një veprim të tillë ndërkohë që është shpallur fitues kandidati i Pastisë Socialiste për të majtët, shihet si një tentativë e hapur për të rrëmbyer këtë mandat.

Deputeti Taulant Balla nga selia rozë mesditën e së mërkurës, ka akuzuar direkt kryeministrin Sali Berisha si ideatorin e kësaj vjedhjeje.

“Sali Berisha, partia dhe makinareia e tij zgjedhore, po mbajnë peng rezultatin përfundimtar të zgjedhjeve, sepse duan të vjedhin edhe mandatin e komunës Shalë. Pasi keqpërdori ditën e zgjedhjeve, policinë e shtetit, me helikotperë e forca speciale, pasi numëroi vet votat me Ristanin, pasi gjithë shqiptarët e panë fitoren e kandidatit tonë në Shalë, Saliu nuk po pranon humbjen dhe po rivë në veprim skemën e “vjedhjes në bashkëpunim” të një mandati përmes KQZ-së dhe Kolegjit Zgjedhor”, ka deklaruar Balla.

Pas Tiranës komuna Shalë në rrethin e Shkodrës ishte më problematikja për zgjedhjet e pushtetit vendor. Dështimi i mbajtjes së zgjedhjeve për tre hërë rresht do të merrte fund të dielën e 21 gushtit, kur 2.800 zgjedhësve iu dha mundësia për të votuar. (TCH)