Lajme Shqip Wednesday, 19 June 2013 14:58

 

Sekretari i Përgjithshëm i AAK’së, Burim Ramadani ka treguar planin e partisë së tij për luftimin e reketit dhe fajdeve në Kosovë.

Luftimi i këtyre dukurive sipas tij bëhet duke e krijuar njësitin e veqantë kundër reketit e fajdeve në kuadër të Policisë së Kosovës.

Plani i AAK-së parasheh edhe fuqizimin e Drejtorisë së Krimeve të Rënda dhe fuqizimin e Drejtorisë së Krimeve Ekonomike.

Zyrtari i AAK-së publikoi këto ide pas publikimit të raportit të të Freedom House që e rëndit Kosovën keq sa i përket lirisë së shprehjes, demokratizimit dhe luftimit të korrupsionit.

Për këto të këqija, Burim Ramadani ka thënë se degradimi i demokracisë në Kosovë ka arritur në nivelin më shqetësues.

“Raporti i “Freedom House” për vitin 2013 vlerëson se Kosova gjendet më së keqi në rajon për secilën fushë, duke degraduar në krahasim me tri vjetët e kaluara. Degradimi më i madh i evidentuar në këtë raport është sidomos tek Korrupsioni”, ka thënë Ramadani gjatë një konference për media.