Lajme Shqip Sunday, 01 September 2013 11:12

Tiranë- Një avokat çek Milan Hulik, i ka kërkuar Papa Françeskut që të vizitojë Shqipërinë. Hulik për herë të parë shëtiti këtë verë në veri të vendit tonë.

Milan Hulik bashkë me dy mikeshat e tij ka marrë informacion të mjaftueshëm për vendin tonë dhe çdo gjë e ka hedhur në faqen e internetit dedikuar që administron, po aty ka publikuar letren për Papën.

Arsyet e ftesës për avokatin lidhen ngushtësisht me kishat katolike në veri të Shqipërisë dhe familjet që u përpoqën të ruanin fenë gjatë komunizmit, shkruan Indeksonline.

Por, bashkë me iniciativën për t’i dërguar Papa Françeskut këtë kërkesë, çekët që administrojnë faqen e internetit duket se janë mahnitur me Shqipërinë./albeu/