Lajme Shqip Tuesday, 05 February 2013 12:07

Mitrovicë (plotesuar)- Kërstimir Pantiq, pas plagosjes së dy fëmijëve serbë në veri të Mitrovicës, kërkon armatosjen e mbrojtjes civile serbe si dhe largimin e KFOR-it dhe EULEX-it nga veriun i Kosovës.

I ashtuquajturi kryetar  veriut të Mitrovicës Kërstimir Pantiq,  ka theksuar se ka gjetur edhe akterët e sulmit që kanë hedhur granatën e dorës në shtëpinë e një serbi e ata janë ‘terroristët shqiptarë’, njofton nga Mitrovica korrespondenti i Kohës Ditore.

Pantiq ka kërkuar që për shkak të pamundësisë së KFOR-it dhe EULEX-it që të mbrojnë popullatën serbe në veri të Mitrovicës komandanti i KFOR-it në Kosovë si dhe shefi i EULEX-it të japin menjëherë dorëheqje dhe të largohen nga Kosova.

Ai ka ftuar të gjithë qytetarët e Mitrovicës të ndërprenë çdo komunikim me pjesëtarët e KFOR-it dhe EULEX-it, të cilët i ka quajtur forca okupuese, dhe ka kërkuar në emër të komunës në veri të Mitrovicës që këto forca ta braktisin menjëherë veriun e Kosovës.

*******************************************************

Mitrovicë – Sërgjan Stojanoviq është arrestuar pas plagosjes së dy fëmijëve në Mitrovicë. PK gjatë bastisje ka gjetur në banesën tij një bombë dore.

Zëdhënësi rajonal i Policisë së Kosovës Besim Hoti ka deklaruar se pas sulmit në Lagjen e Boshnjakëve ka bastisur objektin banesor të familjes Stojanoviq, e cila jeton në katin përdhes ku mbrëmë ndodhi shpërthimi

Hoti për Tanjugun deklaroi se gjatë bastisjes janë gjetur edhe 50 fishekë të kalibrit 7. 72 mmm dhe një kallashnikov. Fëmijët e plagosur janë në gjendje të mirë.(LajmeShqip.com)