Lajme Shqip Saturday, 10 August 2013 20:12

Prishtinë – Kosova duhet te realizoje seanca të përbashkëta qeveritare, për të nxitur impuls pozitiv në zhvillimin e marrëdhënieve me vendet fqinje, sidomos me Shqipërinë. Kështu shprehet zëvendëskryeministri i Qeverisë së Kosovës, Behgjet Pacolli i cili mendon se hartimi i një strategjie zhvillimore do ta thellojë bashkëpunimin me Shqipërinë, në interes në rritjes ekonomike dhe mirëqenies së qytetarëve të dy vendeve.

 “A nuk na duhet një strategji zhvillimore afatgjatë, që të miratohet në mënyrë konsensuale dhe që të jetësohet nga të dijshmit ? Kjo strategji duhet të përcaktojë prioritetet tona, aftësitë konkurruese, dhe mbi të gjitha të jetë komplementare me atë të Shqipërisë. A po shikoni se ç’po ndodh në rajon ? Qeveritë e Maqedonisë me atë të Serbisë dhe Bullgarisë, po takohen dhe po ecin përpara në këtë drejtim. E pse ne mos të bëjmë të njëjtën gjë ?”, është shprehur Pacolli, shkruan INA.

Ai pranon se ka bërë shumë aktivitete, ka hartuar shumë projekte por nuk mund të bëjë më shume.