Lajme Shqip Thursday, 13 June 2013 17:14

Prishtinë  – Zv/kryeministri Behgjet Pacolli i është kundërpërgjigjur Ramadan Idrizajt, pasi që ky i fundit pretendon se është mashtruar nga Pacolli lidhur me Farmendin, objekti që tash është i vendosur EULEX-i dhe i privatizuar nga kompania Mabetex e zv/kryeministrit.

Në një postim në profilin e tij në Facebook, Pacolli mohon të gjitha ato që i ka thënë Idrizaj, duke e quajtur atë me termin ‘shmarroc’.

 

Përgjigjia e plotë e Pacollit për Idrizajn

 

Menjëherë pas luftës në Kosovë unë kam marrë vendim që të kthehem në Kosovë dhe të përpiqem ti ndihmoj këtij vendi. Për katër vite, para shpalljes së pavarësisë unë kam themeluar organizatën “Kosova New Alliance”, me të cilën kam lobuar në SHBA, në periudhën kur ky shtet ishte i involvuar në zhvillime të brendshme pas 11 shtatorit.

Rreth meje, në atë periudhë unë kam ofruar personalitete të shquara dhe me ndikim në Ëashington, të cilët kanë ndihmuar kauzën tonë të shpalljes së shtetit.

Shume shpejt do të dalë edhe një libër me fakte, të cilat pasqyrojnë këtë punë në atë kohë. Ky lobim gjithsesi kishte për qëllim që emri i Kosovës të ishte aktual në Ëashington dhe të krijojë klimë të favorshme për të drejtën e Kosovës për të krijuar shtetin.

Kthimi im në Kosovë pas intervenimit tim në Kabul për lirimin e Shqipe Hebibit karakterizohej nga një besim dhe ndjenjë e fuqishme për njerëzit e mi, njerëzit e Kosovës. Që nga ajo periudhë e deri më tani, unë jam I ushqyer me këto ndjenja.

Ju besoj njerëzve, iu kam besuar dhe vazhdoj të ju besoj sepse kam ndjenja njerëzore. Është fat për ne që qytetarët e Kosovës janë të edukuar dhe tek ta mbizotëron dashamirësia, edukata e mirë familjare dhe mbajtja e fjalës së dhenë. Kjo ishte preteksti pse unë u futa në Kosovë, u futa në politika pa asnjë plan paraprak. Hyra në një ambient që nuk dija se si funksion dhe jetoja gjithmonë me ndjenjën e mallit për të shkuarën dhe me qëllimin fisnik për të kontribuar pozitivisht.

Çdo gjë tjetër arrihet, dituria mësohet, pasuria arrihet me punë, mirëpo edukata dhe shpirtbardhësia nuk arrihen asnjëherë, nëse atë nuk e ke pjesë përbërëse të personalitetit. Qëllimi i këtij shkrimi janë mu këta njerëz.

Këto ditë e patë një kampanjë mediatike të paskrupullt të nxitur nga një person me emër dhe mbiemër, e ai është Ramadan Idrizaj, për mua një SHMARROC i vërtetë. Ky njeri i paskrupullt, SHMARROC, i cili erdhi tek unë plot dy muaj, pasi që kompania ime kishte blerë nga shitja e lirë ndërtesën e FARMEDIT, shfrytëzoi mikpritjen time në Lugano në vitin 2005 (edhe pse ai thotë që më paska pasur mik më herët, unë atë njeri për herë të parë e kam takuar aty), në hotelin pesë yjesh bashkë me gruan (qëndroi katër ditë dhe nuk pati nevojë të paguaj asgjë), më impresionoi me propozimet e tij, u paraqit si doktor dhe tha se FARMED është afër spitalit dhe duhet të bëhej një spital.

Më pëlqeu ideja dhe pa menduar dy herë, i dhashë atij, (sipas kërkesës së tij), dy variante: ose ta blejë dhe ta ndërtonte spitalin për të cilin fliste, (unë e shihja si nevojë të madhe për Kosovën atëherë), ose varianti tjetër që isha gati të investoja bashkë me të vetëm të ngrisja një spital dinjitoz.

Unë atij i dhashë këto mundësi, por me kalimin e kohës, ai nuk e bëri atë, as të parën e as të dytën. Pas afro 8 muajve, ky far “doktorr Idrizaj, prapë erdhi dhe kërkoi i dëshpëruar për mosrealizimin e kontratave, (duke kërkuar falje që s`ka mund ti implementoj atë) një borxh prej 250 mijë euro për të paguar një borxhli të tij. Ashtu siç, etika ime e do, unë i ndihmova atij dhe ai kurrë këtë borxh nuk e ktheu. Duke kuptuar më vonë se ky ishte njëri prej atyre Shmarrocëve (në anën tjetër dëgjoja se ai pasurohej duke shfrytëzuar nëntokën dhe njerëzit e kriminalizuar), e pash të arsyeshme që të kërkoj borxhin të më kthehej prapa, të cilin më mirë do ta destinoja tek ata që kanë nevojë e jo tek një njeri i tillë.

Kur erdhi puna që ai duhej të paguante borxhin, ai shfrytëzon disa media dhe me intrigat e tij përpiqet të përdorë atë rrugën deri tash mirë të njohur mediat, me shpifje dhe rrenat e tij, tenton të denigrojë personalitetin tim.

Këtu kam një përgjigje për këtë njeri. Ti mundesh “zotri” të përdoresh nëntokën tënde, ti mund të përdoresh metodat tua, edhe mediat, por mos mendo se ti më dëmton mua. Opinioni publik të njeh Ramadan Idrizaj. Të njohin organet e rendit dhe ligjit se kush je ti. Të njohin studentët e tu, kolegët e tu dhe ata të gjykojnë më së miri. Unë nuk merrem me ty dhe ky rast, është fakt që më mëson të anashkaloj ty dhe njerëzit e sojit tënd që ende për fat janë të paktë në shoqërinë tonë, e cila do po ashtu do ti gjykojë. Por më dhimbet energjia e ime, e hargjuar me ty dhe njerëzit e sojit tënd dhe frika ime tani është se për shkak të këtij mësimi nga ti, mos po anashkaloj edhe njerëzit që e meritojnë afërsinë me mua.

Në fund dua ta përmend një thënie të gjyshit tim: Shumë herë buka jote të vret, atëherë kur i ndihmon njerëzit jomeritor. Por pyetja është se si me identifikua në fillim këta njerëz? Unë vazhdoj të mbaj zemrën e hapur, dhe e lus perëndinë që në të ardhmen në këtë zemërgjerësi të kenë qasje njerëzit meritor.