Lajme Shqip Saturday, 18 August 2012 13:16

Prishtinë -Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barak Obama, i ka dërguar një telegram urimi presidentes së Kosovës, Atifete Jahjaga, me rastin e festës së Fitër Bajramit, ka njoftuar Presidenca e Kosovës.

Në telegram shkruan se “Ramazani është periudha që familjet dhe bashkësitë përjetojnë kënaqësinë e traditës, duke u mbledhur së bashku në reflektim, adhurim dhe shërbesë”. Pastaj zoti Obama ka theksuar se “në emër të popullit amerikan, po ju përcjell dëshirat e mia më të mira, në kohën kur ju dhe populli i juaj feston Fitër Bajramin” dhe ka shfaqur shpresën se “muaji i shenjtë i Ramazanit do t’u sjellë të gjithë myslimanëve një periudhë të ripërtëritjes dhe përbashkimit me njëri-tjetrin”.

Telegrami dërguar presidentes Jahjaga, përfundon me urimin që ajo dhe populli në Kosovë “të përjetoni paqe, shëndet dhe prosperitet gjatë vitit të ardhshëm”. “Meqë jemi në përfundim të Ramazanit, muajit të shenjtë të agjërimit dhe lutjeve për myslimanët në gjithë botën, kam kënaqësinë të uroj të gjithë myslimanët për një Bajram me gëzime dhe paqe”, thuhet në urimin e Sekretares Amerikane të Shtetit, Hillary Clinton.

Gjithashtu Ministri i Punëve të Jashtme i Republikës së Kosovës, Enver Hoxhaj ka marrë edhe një telegram tjetër urimi për festën e Bajramit nga sekretarja amerikane e Shtetit, Hillary Clinton. “Për të nderuar këtë kohë të veçantë, Clinton thotë se myslimanët në SHBA dhe në gjithë botën do të bashkohen për festën e Bajramit sipas traditave të tyre të pasura dhe diverse, duke festuar vlerat e përbashkëta të familjes, solidaritetit dhe komunitetit.

“Në kohë me ndryshime dhe pasiguri, festimi i këtyre vlerave të përbashkëta na bashkon dhe thekson rëndësinë e bashkëpunimit të shtuar dhe mirëkuptim ndërkulturor”, thuhet në letër urimin drejtuar Ministrit Hoxhaj.

Sekretarja Clinton ka theksuar se derisa festojmë ketë vit, do të nderojmë kontributin e individëve që punojnë për të avancuar dialogun, vizionin e përbashkët, dhe respektin e ndërsjellë ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe komuniteteve myslimane në botë, në mënyrë që së bashku të krijojmë një epokë të re të mirëkuptimit dhe bashkëpunimit ndërmjet të gjithë njerëzve.

“Në emër të të gjithë neve në Departamentin e Shtetit Amerikan, iu uroj festën e Bajramit”, thuhet në letrën e Sekretares Amerikane të Shtetit, Hillary Clinton. (LajmeShqip.com)