Lajme Shqip Wednesday, 07 November 2012 14:46

Tiranë – Presidenti shqiptar Bujar Nishani, zgjedhjet presidenciale në SHBA i ka vlerësuar si model të cilin duhet ta ndjekë edhe politika shqiptare, lajmëroi korrespondenti i MIA-s nga Tirana.

“Zgjedhjet dhe mesazhet e dhëna pas tyre, janë një leksion demokratik. Palët politike atje kanë vërtetuar se janë në shërbim të vendit”, deklaroi Nishani gjatë aktiviteteve të organizuara nga dhoma tregtare amerikane “Amerikan elekshën najt”.

Ai apeloi deri te politika shqiptare të mësojë nga SHBA-ja që të  zbatojë zgjedhje të tilla.

“Të ndërtojmë edhe ne fushatë zgjedhore në mënyrë të tillë, me etikë dhe komunikim, të bashkohemi dhe ta respektojmë rregullativën zgjedhore”, porositi Nishani.

Kryeministri Sali Berisha, në  seancën e Qeverisë fitoren e Barak Obamës e vlerësoi si tërësisht të merituar, duke theksuar pjesë nga arritjet e SHBA-së në katër vitet e kaluara: përballjen me krizën ekonomike, luftën në Irak dhe Afganistan, vrasjen e Bin Ladenit dhe pranverën arabe.

Ai e theksoi përcaktimin Qeverisë së tij për vazhdim të bashkëpunimit të ngushtë me aleatin më strategjik të shqiptarëve, SHBA-në.

“Në emër të Qeverisë dërgoj urimet më të sinqerta deri te presidenti Obama, dhe e tregoj përcaktimin e Qeverisë sime për bashkëpunim të ngushtë me aleatin më strategjik të shqiptarëve. Shfaq falënderim për përkrahjen e madhe të cilën ky vend-mik dhe presidenti Obama ia kanë dhënë Shqipërisë dhe shqiptarëve” deklaroi Berisha.(LajmeShqip.com)