Lajme Shqip Tuesday, 28 May 2013 23:56

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Bujar Nishani përmes një kumtese shtypi njoftoi se ka vendosur që të mos marrë pjesë në Samitin e Ohrit që mbahet me 1 dhe 2 qershor të këtij viti.

Presidenca e Shqipërisë shprehu zhgënjimin e saj me vendimin e autoriteteve maqedonase për të mos ftuar Kosovën që të jetë pjesë e samitit.

“Shpreh zhgënjimin lidhur me kushtëzimin destruktiv që i bëhet pjesëmarrjes dhe përfaqësimit të vendeve të rajonit në Samitin e Ohrit, një veprim i paprecedentë dhe në kundërshtim të plotë me të gjitha marrëveshjet dhe parimet e lartpërmendura; si edhe frymën e dialogut e bashkëpunimit në rajon”, thuhet në këtë kumtesë shtypi