Lajme Shqip Friday, 11 October 2013 18:58

Tiranë-Presidenti i vendit, Bujar Nishani, në një intervistë të dy ditëve më parë tha se ka një gjendje jo të mirë psikologjike mes punonjësve të administratës publike, që i druhen largimit nga puna.

“Nuk ka nevojë politika, por edhe tërë ambienti ynë shoqëror për acarime të tilla,” tha Nishani.

Por gazeta Dita i vë përballë një shkresë të vitit 2005, të datës 26 tetor, pak pasi PD kishte ardhur në pushtet.

Bujar Nishani ishte sekretar i PD për degën e Tiranës dhe me gjakftohtësi jepte urdhra për shkarkimin e njerëzve nga puna.

Bëhet fjalë për një shkresë që përgatitet në PD dhe u shkon institucioneve shtetërore, në këtë rast Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve.

 

Nishani urdhëron shkarkimin e tre punonjësve.

 

Motivi: kanë marrë pjesë në fushatën elektorale të PS-së.

 

“Bashkëlidhur gjeni ankimimin tonë për një grup punonjësish tuaj, të cilët kanë qenë pjesëmarrës aktiv në fushatën e kaluar elektorale në stafin e kandidatit socialist, Anastas Angjeli. Këta punonjës kanë shkelur ligjin për depolitizimin e institucionit tuaj. Për rrjedhim kërkojmë nga ju të merrni masat përkatëse sipas shkeljes së kryer,”shkruante Nishani në atë kohë./Tema/