Lajme Shqip Saturday, 15 August 2015 08:12

Kryeministri Isa Mustafa ka vizituar të premten Drenasin e Skenderajn, komuna që janë bastione të Partisë Demokratike, rivalit më të madh të subjektit politik që ai përfaqëson, Lidhjes Demokratike, shkruan sot Koha Ditore.

Pritjen e mirë që ia kanë organizuar, ua ka shpërblyer me premtime për ofrim mbështetjeje.

Mustafa, bashkë me ministrin Lutfi Zharku e anëtarë të tjerë të Qeverisë, ka qenë edhe në Mitrovicë, e cila qeveriset nga Aleanca Kosova e Re. Edhe atje i është organizuar pritje e njëjtë. I është shtruar edhe qilimi i kuq. Madje është komplimentuar edhe për dukjen.

Në Drenas ishte larë rruga që shpinte në ndërtesën e komunës. E titullarët institucionalë kishin dalë në oborr për t’i organizuar pritje shefit të Ekzekutivit.

Kryetari i Drenasit, Nexhat Demaku, ia ka përmendur një përparësi Mustafës, e cila bën që përfaqësuesit komunalë të kenë komunikim më të lehtë me të – njohjen e punës së pushtetit lokal. E ka thënë këtë, nga fakti se Mustafa ka qenë në dy mandate kryetar i Komunës së Prishtinës.

Në zgjedhjet e fundit ai ka humbur garën, në përballjen me Shpend Ahmetin e Lëvizjes Vetëvendosje.

Demaku ka thënë të ketë marrë mbështetjen e kryeministrit dhe të Qeverisë për përkrahjen e komunës, veçmas në projektet kapitale që janë të rëndësishme edhe për komunat përreth. Theksin e ka vënë te Parku Industrial, të cilin komuna do që ta zgjerojë.