Lajme Shqip Saturday, 29 August 2015 11:19

Kryeministri Isa Mustafa, edhe njëherë përmes Facebookut, ka treguar se si do të transformohet FSK-ja në FAK, edhe nëse për këtë ka mungesë të mirëkuptimit në Kuvendin e Kosovës.

Ai ka thënë se koalicioni i partisë së tij me Thaçin është i përkushtuar për themelimin e FAK-ut.

“Koalicioni qeverisës PDK-LDK, së bashku me partnerët e tjerë po punon në transformimin e FSK-së në ushtri të Kosovës. Unë dhe z. Thaçi kemi vlerësuar se nuk ka arsye të prolongohet transformimi i FSK-së dhe që ky transformim të varet nga vullneti i një subjekti politik. FSK është forcë multietnike dhe në shërbim të të gjithë qytetarëve. Me veprimet dhe aksionet e saj, pjesëtarët e FSK-së kanë treguar përkushtim në të gjitha situatat emergjente dhe rreziqet në çdo pjesë të vendit tonë dhe për çdo njeri. Janë treguar shembull në misionet humanitare”, ka shkruar Mustafa.

“Në rast të mungesës së mirëkuptimit për amendamente Kushtetuese, të cilat e tranformojnë FSK-në në FAK, Qeveria do të procedojë me ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit mbi FSK-në, me të cilin FSK do të merr të gjitha përgjegjësitë që ishin të parapara për FAK. Ndërkaq do ta ndryshojmë emrin e Ministrisë së FSK-së”, ka shtuar ai.

Themelimin e FAK-ut e kundërshtojnë deputetët serbë të “Listës Serbe” që janë pjesë e koalicionit qeveritar.