Lajme Shqip Saturday, 18 January 2014 16:55

Kryetari i Partisë Demokracia Sociale, Paskal Milo nuk ka pranuar postin e ambasadorit të ofruar nga ministri i Jashtëm, si shprehje e zbatimit të marrëveshjes parazgjedhore me PS-në.

Tri ditë më parë, Milo është parë duke dalë nga ndërtesa e Ministrisë së Jashtme. Burime në Ministrinë e Jashtme thanë se ai ka pasur një takim me ministrin e Jashtëm, Ditmir Bushati, në zyrën e këtij të fundit, i cili i ka propozuar aleatit të ngushtë të PS-së në opozitë që të zgjedh një post ambasadori.

I kontaktuar përmes telefonit, kreu i PDS-së, ka pranuar se ka pasur një ofertë nga Partia Socialiste për të përfaqësuar Shqipërinë në një përfaqësi diplomatike, por që nuk është pranuar prej tij. Që prej krijimit të qeverisë së dalë nga zgjedhjet e 23 qershorit, në deklaratat e tij, kreu i PDS-së ka kërkuar vetëm zbatimin e marrëveshjes parazgjedhore sipas termave ku palët kanë rënë dakord dhe jo një post për Paskal Milon. /Panorama/