Lajme Shqip Monday, 27 July 2015 11:20

Të zhgënjyer janë shprehur mërgimtarët që kanë pritur me orë të tëra të dielën në pikën kufitare të Merdarit, në pjesën serbe.

Thonë të kenë pritur deri në 6 orë matanë kufirit në kolonën e gjatë disakilometërshe për të mbërritur në vendin e lindjes, ku kanë vendosur ta kalojnë pushimin.

Pritja thonë se po u jepet si “peshqesh” porsa po i afrohen Kosovës. Mërgimtarët kanë thënë se kjo po ua irriton ardhjen në vendlindje, shkruan sot “Koha Ditore”.

“Qe 6 orë tu prit, fëmija kanë mbet edhe pa ujë në rrugë. Me ta gërdit pushimin, a na po e mbajmë Kosovën. S’është normale kjo”, thotë një mërgimtar, që nuk deshi t’i përmendej emri, i cili ishte ndalur në parkingun afër pikës kufitare dhe po e priste dikë të afërm me të cilin po udhëtonin me dy vetura.

“Edhe të maltretojnë! Shqiptari të thotë çka kie për ‘granicë?’ I kam 5 kg drogë, çka kam me pas”, thotë ky mërgimtar që kishte ardhur nga Gjermania. Dhe pastaj fillojnë të sharat…

Bashkatdhetarët thonë se askush nuk u ka dhënë arsyetim pse kanë pritur aq gjatë matanë kufirit