Lajme Shqip Friday, 17 January 2014 13:45

Më 21 janari  do të shënohet 3 vjetori i protestës para Kryeministrisë së Shqipërisë, ku humbën jetën Faik Myrtaj, Aleks Nika, Ziver Veizi, Hekuran Deda.  Në nder të tyre, kryeministri Rama personalisht është angazhur t’i ngrejë memorialet, por me ndjeshmërinë e një artisti, raporton TV AS.

Prej 1 muaji deputetit Artan Gaçi i është ngarkuar përgatitja dhe vendosja pllakave memoriale në nder të tyre.

“Nuk do të ketë mbishkrime. Shenjat që reflektojnë janë si hije të viktimave në Bulevard, që flasin vetë. Kujtimi i tyre tragjik flet vet, këto do të jenë të përjetshme këtu dhe nuk donim ta banalizonim duke kaluar me mbishkrime. Objekti të kishte edhe vlera artistijke dhe historike’, tha Artan Gaçi.

Vetë kryeministri inspektoi punimet për vendosjen e pllakadave që  do të bëhen njësh me trotuarin. Sipas deputetit Gaçi, nderimi i katër viktimave nuk do të mbetet me kaq.

”Pa u vënë drejtësia në vend nuk quhet i shlyer detyrimi që ka partia socialiste dhe qeveria Shqiptare ndaj viktimave të 21 janarit. Kjo është thjeshtë një monumentë një memorial përkujtimor në vendet ku ata kanë rënë.” tha Artan Gaçi.

Pllakat po përgatiten prej 1 muaji, duke studiuar vendosjen e tyre me arkitektë të huaj, në mënyrë që gjatë protestës së përkujtimore para Kryeministrisë në 3 vjetorin e ngjarjes së dhimbshme të jenë gati.

”Nuk do të jenë të ngritura nga trotuari, në mënyrë që të mos dëmtohet imazhi vizual. Ato janë të futura në folenë e tyre dhe do të jënë në një nivel me trotuarin dhe rrugën. kjo forma që rrjedh nga trotuari në bordurë dhe nga bordura në xhade, nga ana formale është një zgjidhje shumë atraktive.” tha skulptori.

Një ditë më parë ministri i Shëndetësisë Beqja kërkoi heqjen e licencës për 3 vjet për 2 mjekë në Spitalin e Traumës, pasi sipas tij dezinformuan opinionin publik për ngjarjen e 21 janarit duke shkelur Kodin e Etikës.