Lajme Shqip Thursday, 03 April 2014 12:05

Këshilli i Ministrave miraton shpërndarjen e fondit për bashkësitë fetare për vitin 2014. Për këtë vit ky fond i akorduar nga buxheti i shtetit për komunitetet fetare në Shqipëri, është rritur krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, duke kapur vlerën 109 milionë lekë.

Këto para shkojnë për mbarëvajtjen e funksionimit të bashkësive fetare. Kështu, në zbatim të ligjit “Për Financimin nga Buxheti i Shtetit të Bashkësive Fetare Tradicionale që kanë Nënshkruar Marrëveshje me Këshillin e Ministrave”, qeveria shqiptare miratoi buxhetin që i akordon 31.416.000 lekë Komunitetit Mysliman; 25.872.000 lekë Kishës Ortodokse Autoqefale të Shqipërisë; 25,872,000 lekë Kishës Katolike; dhe 25,740,000 lekë Kryegjyshatës Botërore Bektashiane. 

Sipas njoftimit të ministrisë së Mirëqenies Sociale, “Komiteti Shtetëror për Kultet, në varësi të Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, është institucioni i ngarkuar për planifikimin, ndjekjen e procedurave, transferimin dhe mënyrën e përdorimit të fondeve shtetërore të planifikuara për t’iu ndarë bashkësive fetare në vendin tonë.