Lajme Shqip Saturday, 13 July 2013 14:51

Prishtinë- Ligjin për Amnisti e kundërshtojnë 12 564 qytetarë. Kështu tregojnë nënshkrimet e grumbulluara në peticionin e organizuar nga Shoqëria civile, e cila vazhdon ta kundërshtojë ligjin për amnisti, të miratuar në Kuvendin e Kosovës gjatë seancës së të enjtes.

Ilir Deda, drejtor i KIPRED, gjatë një konference të sotme për shtyp, ka paralajmëruar se këtë peticion javën e ardhshme do ta dërgojnë tek presidentja dhe tek organizmat ndërkombëtarë, raporton koha.

Ai ka thënë se shoqëria civile kërkon që ky ligj të specifikojë personat dhe natyrshmërinë e veprave kriminale.