Lajme Shqip Thursday, 13 June 2013 15:16

Skenderaj- Maturantët e Skenderajt, kanë bërë thirrje që para fillimit të mbajtjes së pjesës së dytë të testit të maturës shtetërore, të protestohet sërish në Skenderaj. Ata nëpërmjet kësaj proteste, që do mbahet më 15 qershor, 15 minuta para mbajtjes së testit të maturës, do të shprehin edhe një herë pakënaqësitë në lidhje me arrestimet e fundit ndaj ish luftëtarëve të UÇK-së, bërë nga misioni i EULEX-it.

Ata i vlerësojnë të padrejta arrestimet e fundit të bëra nga EULEX-i dhe thonë se ky mision e ka humbur rrugën, pasiqë siç shkruajnë në komunikatë, kriminelët janë në veri të Kosovës.

Ne maturantët e të tri shkollave të mesme të larta të komunës së Skenderajt  me këtë protestë shprehim indinjatën e thellë dhe zhgënjimin tonë në EULEX-in me vlerësimit e padrejta ndaj vlerave të luftës të UÇK-së dhe arrestimit e udhëheqësve më të devotshëm të UÇK-së”, thuhet në komunikatë. “Ky gjykim po bëhet jo në emër të popullit por ne fakt është kundër popullit dhe kundër Çlirimtarëve. EULEX-i le të dënojë kriminelet e njohur që vranë 66 nxënës në Drenicë, 38 mësues dhe 22 shkolla të djegura e të shkatërruara dhe çdo gjë tjetër që ishte me vlerë për Shkollat dhe Kosovën”, thuhet në komunikatë.