Lajme Shqip Wednesday, 30 October 2013 14:11

Podgoricë- Mali i Zi ka bllokuar eksportin e trangullit shqiptar pasi përbërësi (pesticidi) i njohur si spiroxaminë, e kishte kaluar nivelin me 0089 miligramë për kilogramë pasi nivelin e lejuar 005 miligramë për kilogramë. Lajmi bëhet i ditur nga ministria e Bujqësisë së Malit të Zi dhe është konfirmuar edhe nga Ministria e Bujqësisë në Shqipëri.

Burime nga ministria shqiptare e Bujqësisë, kanë bërë të ditur se është nisur një grup pune në drejtim të Malit të Zi për të bërë analizat e mallit të bllokuar.

Siç bën të ditur, gazeta Blic, në kufi janë bllokuar 761 kilogramë trangull, pasi është gjetur një përqendrim të lartë të një përbërësi (pesticidi) të njohur si spiroxaminë në sasi prej 0094 miligramë për kilogramë, duke tejkaluar me 0084 miligramë, sasinë e përcaktuar që është 005 miligramë për kilogramë.

Ky është edhe niveli i lejuar nga Mali i Zi, në përputhje me legjislacionin e BE-së.

Ministria e Bujqësisë e Malit të Zi, ka ngritur një grup kontrolli për këtë rast, ndërsa është duke u pritur edhe përgjigja e ekspertëve të CETI./shqiptarja/