Lajme Shqip Monday, 01 October 2012 18:37

Vjenë – Organizata e Mediave e Evropës Juglindore, SEEMO, me seli në Vjenë, që është bashkëpunëtore e Institutit Ndërkombëtar për Shtyp (IPI), është e shqetësuar për raportet se gazetarët e Kohës Ditore dhe televizionit Kohavision në Prishtinë, ishin parandaluar nga mbulimi i ngjarjes madhore kulturore, festivali i filmit PriFest në Prishtinë.

Më tutje, në njoftimin për media të SEEMO-s, theksohet se më 26 shtator 2012, Vjosa Berisha, drejtore e Qendrës Kinematografike të Kosovës, e ka parandaluar gazetarin e Kohës Ditore nga pjesëmarrja në festival dhe mbulimin e premierës së filmit Tri Botët.

Dy ditë më vonë, thotë SEEMO, është parandaluar edhe ekipi i Kohavisionit nga filmimi i një shfaqjeje tjetër.

Sekretari i përgjithshëm i SEEMO-s , Oliver Vujoviq, thotë se “PriFest është ngjarje publike. Drejtoresha nuk duhet të bëjë vendime personale lidhur me atë se cilët gazetarë lejohen të marrin pjesë. I ftoj autoritetet kulturore të Kosovës që të garantojnë qasje të lirë të mediave në të gjitha ngjarjet publike”. (LajmeShqip.com)