Lajme Shqip Tuesday, 17 September 2013 22:41

Gjykata sot për here të dytë e shpalli të pafajshëm Fatmir Limajn. Ai wshtw liruar nga të gjitha akuzat për krime të luftës qw akuzohej nga EULEX-i.  Bashkë me Fatmir Limaj të pafjahsëm janë shpallur edhe Arben Krasniqi, Naser Krasniqi, Nexhmi Krasniqi, Behlul Limaj, Refki Mazreku. 

Kryetari i trupit gjykues, gjyqtari Malcolm Simons i EULEX-it, deklaroi se në raport me Limaj nuk kishte asnjë argument fajësues dhe se të gjitha provat e vërtetuan pafajësinë e tij.

Pas më shumë se tre vjet përballjeje me akuza tepër të rënda dhe të paargumentuara ndaj Limaj më në fund e fitoi pafajësinë e dytë në këtë rast.

Tom Gashi, avokat i Limajt, deklaroi se e konsiderojmë fitore të Limajt dhe fitore të drejtësisë dhe të sundimit të ligjit.

“Në këtë rast u vërtetua se kur nuk ka implikime nga jashtë drejtësia triumfon” deklaroi Gashi.