Lajme Shqip Tuesday, 03 September 2013 16:43

Prishtinë – Para pak çastesh gjykata ka liruar Fatmir Limajn dhe të gjithë të tjerët nga arresti shtëpiak.

Këtë e ka konfirmuar për Express Tomë Gashi avokati i Limajt. Gashi beson se lirimi është një paralajmërim i mirë i cili mund t’i paraprij aktgjykimit lirues që pritet të ndodh me 17 shtator.

Me 17 shtator vendimi për ‘Kleçken’

 

Trupi gjykues do të marrë vendimin e tij përfundimtar në Rastin Kleçka me datë 17 shtator.

Lajmi është konfirmuar për Express nga avokati Tomë Gashi i cili mbron në këtë proces Fatmir Limajn.

“Tani dihet data e përfundimit të gjykimit të z.Fatmir Limajt dhe 9 ish-ushtarëve të UÇK’së. Sot jemi njoftuar se kryetari i trupit gjykues do të shpallë aktgjykimin për Rastin Kleçka më 17. O9.2013 dhe në atë ditë do të kemi vendimin përfundimtar në rigjykimin maratonik për Limajn dhe të tjerët. Nesër Prokurori, z.Salustro, do të paraqes fjalën përfundimtare, pas tij këtë do ta bëj mbrojtja e Limajt dhe pastaj më datën 10 dhe 11 shtator do të pasojnë fjalët përfundimtare të avokatëve të tjerë. Përfundimisht do ta kemi verdiktin definitiv më 17.09.2013. Mbrojtja e Limajt është e bindur se mund të kemi vetëm aktgjykim lirues për Fatmir Limajn dhe 9 bashkëluftëtarët e tij, ngase me asgjë nuk është vërtetuar e kundërta e lirimit të F.Limaj dhe të tjerëve në maj të vitit 2012. Ne kemi pasur një rigjykim epilogu i tè cilit në bazë të ligjit dhe drejtësisë është ditur nga dita e parë”, ka thënë Gashi.