Lajme Shqip Friday, 14 June 2013 22:08

Prishtinë – Deputetit Fatmir Limaj, i akuzuar për krime lufte në rastin e njohur si “Kleçka”, i është kthyer arresti shtëpiak.

Zyrtarët e EULEX-it nuk e kanë mohuar lajmin, por kanë thënë nuk mund as ta konfirmojnë, me arsyetimin se vendimi i Gjykatës së Apelit nuk u është dërguar palëve, raporton KTV. 

Pas ankesës së prokurorit Maurizio Salustro, Gjykata e Apelit ka marrë vendim që 10 të akuzuarit në rastin “Kleçka” t’iu kthehet masa e arrestit shtëpiak, e cila iu ishte hequr më 6 qershor. 
Seanca e ardhshme gjyqësore për këtë rast do të mbahet më 3 korrik. Rasti “Kleçka” u kthye në rigjykim pasi në nëntor të vitit të kaluar Gjykata Supreme vendosi t’i marrë si të pranueshme deklaratat dhe ditarin e dëshmitarit kryesor, Agim Zogaj, i njohur si dëshmitari X.