Lajme Shqip Wednesday, 31 July 2013 12:21

Prishtinë – Ligji për amnistinë përfundimisht pret vendimin e Gjykatës Kushtetuese. Ky është vendimi i presidentes Atifete Jahjaga, e cila i ka rekomanduar Kuvendit të Kosovës që të veprojë në përputhje me nenin 43.2 të Ligjit për Gjykatën Kushtetuese. Pas kësaj Kuvendi ka marrë vendim të mos e dërgoj për publikim në “Gazetën zyrtare”, që do ta bënte atë ligj të plotfuqishëm, shkruan koha.

Ligji për amnistinë është dorëzuar për vlerësim të kushtetutshmërisë së tij nga deputetët të Vetëvendosjes dhe të Lëvizjes për Bashkim. Po ashtu në kundërshtim të tij u zhvilluan protesta, kurse OJQ-të mblodhën mbi 12 mijë nënshkrime për një peticion, me të cilin kërkohej modifikimi i tij. Ai mund të hynte në fuqi edhe pa nënshkrimin e Presidentes, pasi Kuvendi ta publikonte në “Gazetën zyrtare”, një mundësi e ligjshme.