Lajme Shqip Saturday, 09 November 2013 16:25

Tiranë-Mediat e huaja vazhdojnë të shkruajnë për Lazaratin dhe drogën që prodhohet aty. Tashmë është agjencia franceze AFP e cila përmes një foto- reportazhi tregon punën e bërë nga qindra burra, gra e fëmijë të cilët shkojnë çdo ditë për të punuar në fushat ekanabisit. Sipas AFP ata rrezikojnë të sëmuren vetë gjatë kësaj pune, ndërkohë që askush prej tyre nuk e thyen kodin e heshtjes për të folur për emra të veçantë.

Reportazhi citon edhe drejtorine ri të Policisë së Shtetit që kërkon ndihmën e ndërkombëtarëve për të ndërhyrë në Lazarat.Ndërkohë që në foto shihet tymi në fushat e fshatit pasi digjen mbetjet e bimëve të kanabisit. /albeu/