Lajme Shqip Wednesday, 23 November 2011 17:51

Gjykata Kushtetuese ka rrëzuar një kërkesë të Partisë Socialiste për pezullimin e veprimit të ligjit që parashikon prishjen e Piramidës në Tiranë, deri në një vendim përfundimtar të gjykatës.

Gjykata vendosi rrëzimin e kësaj kërkese , pasi nuk ishte e bazuar sipas saj në ligj. Kushtetuesja nisi sot shqyrtimin e padisë së Partisë Socialiste për shfqizimin e ligjit për prishjen e Piramidës dhe ndërtimin e kompleksit të ri parlamentar.

PS kërkoi shpalljen e ligjit si antikushtetues pasi sipas saj me anë të këtij ligji dhunohen kompetencat e pushtetit vendor në fushën e planifikimit urban, ndërkohë që ligji ka mangësi pasi nuk parashikon faturën financiare të projektit.

Një tjetër argument I socialistëve ishte fakti se Qendrës Ndërkombëtare të Kulturës, e cila ndodhet në ndërtesën e Piramidës, në këtë ligj i është hequr statusi i saj si monument kulture. Pak kohë më parë, Gjykata Kushtetuese rrëzoi një padi të ngjashme të bërë nga Bashkia e Tiranës.