Lajme Shqip Thursday, 14 July 2011 12:16

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi tha sot se janë qytetarët ata që vendosin për fatin e njerëzve në politikë, e jo dikush tjetër.

Këto komente, Krasniqi i bëri pas kthimit nga vizita në Bruksel, si përgjigje ndaj kritikave të ambasadorit amerikan në Kosovë, Christopher Dell, i cili kishte thënë se, me këto sjellje, Krasniqi po e rrezikon pozitën e tij.

Kryeparlamentari Jakup Krasniqi, nuk i ndryshon qëndrimet e tij lidhur me rezolutën e Eulex-it përf heqjen e imunitetit të deputetëve.

Pas kthimit nga Brukseli, ku qëndroi për të shpjeguar opinionin e zyrës ligjore të Kuvendit, Krasniqi tha se përgjigja që ka marrë në Bruksel lidhet me atë se respektimi i rendit dhe ligjit është prioritar në shtetet demokratike. Ai tha se nuk e ka ndërmend të ndryshojë asgjë në përgjigjen që ai ka bërë gati t’ia dërgojë EULEX-it, lidhur me çështjen e imunitetit të deputetëve.

Ndërkaq duke komentuar kritikat e ambasadorit amerikan, Kris Dell se ai nuk është më i përshtatshëm të ushtrojë postin që mban, Krasniqi tha se në shoqëritë dhe shtetet demokratike, qytetarët vendosin për fatin e njerëzve në politikë, e jo dikush tjetër.

Kryetari Kuvendit, Jakup Krasniqi ishte ftuar në Bruksel, pikërisht për kërkesën që EULEX ka bërë lidhur me Rezolutën për heqjen e imunitetit të deputetëve.

**********************************************************************

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Jakup Krasniqi, i është përgjigjur deklaratave të ambasadorit amerikan në Kosovë, Christopher Dell, i cili ka thënë se Jakup Krasniqi, me sjelljet e tij, po e rrezikon pozitën.

Kryeparlamentari Krasniqi, ka thënë se janë qytetarët ata të cilët vendosin për fatin e politikanëve.

Këto komente, Jakup Krasniqi, i ka bërë pas vizitës së tij në Bruksel, ku ishte ftuar pikërisht për kërkesën që EULEX e ka bërë, lidhur me Rezolutën për heqjen e imunitetit të deputetëve.