Lajme Shqip Thursday, 31 October 2013 10:56

Tirane- Mbështesim kryebashkiakun e Vlorës Shpëtim Gjika.Jemi të bindur se është i pafajshëm”. Kështu ka deklaruar kreu i Partisë Socialiste të Vlorës, Edmond Leka, në një prononcim për “Gazetën Shqiptare”.

Ndërkaq, vetë Gjika, vijon të heshtë që prej ditës kur u vu përballë akuzës “Falsifikim i dokumenteve”, nëpërmjet të cilave ka lejuar ndërtime shumëkatëshe në qendër të qytetit. Kryebashkiaku i Vlorës nuk ka dashur që të prononcohet në lidhje me akuzat e ngritura ndaj tij, ndërkohë që sipas burimeve brenda PS-së së Vlorës, mësohet se ky qëndrim është vendim i avokatit të tij. Sipas këtij vendimi që Gjika ka marrë pas konsultës me avokatin e tij, ai do të prononcohet për çështjen vetëm ditën që do të paraqitet në gjykatë. E duket se ajo ditë nuk do të jetë shumë e largët. Kjo, pasi pasditen e së martës, në Gjykatën e Vlorës është hedhur shorti për caktimin e gjyqtares së çështjes. Anastasi Shehu duket se do të jetë gjyqtarja që do të vendosë fajësinë apo pafajësinë e kryebashkiakut të Vlorës. Pas shqyrtimit të dosjes nga ana e Shehut, pritet të caktohet edhe data e seancës së parë, ndaj Gjikës dhe 7 personave të tjerë të akuzuar.

Shorti
Megjithëse kryebashkiaku i Vlorës, Shpëtim Gjika kishte vendosur të reagonte në lidhje me akuzat që rëndojnë ndaj tij që prej ditës së hënë, duket se deklaratat e kreut të qeverisë Edi Rama, kanë bërë që ai të tërhiqet nga dalja publike. Të martën, në orën 15:00, është hedhur dhe shorti për gjykimin ndaj kryebashkiakut, që i është caktuar gjyqtares Anastasi Shehu, së cilës i ka shkuar dosja mëngjesin e djeshëm. Nuk dihet ende kur do të jetë seanca e parë, por zakonisht kjo vendoset brenda 10 ditësh nga marrja e dosjes, ku gjyqtari ka kohë për ta shqyrtuar atë. Në bazë të procedurës, kryebashkiaku Gjika do të dalë para gjyqit brenda datës 10 nëntor. Nga ana tjetër, Partia Socialiste e Vlorës ka mbrojtur numrin një të bashkisë, duke e konsideruar madje atë të pafajshëm. Edmond Leka, kreu i PS-së Vlorë deklaroi se Gjika ka mbështetjen e tij, pasi janë të bindur në pafajësinë e tij. “Jemi në mbështetje të kryebashkiakut Shpëtim Gjika. Jemi të bindur se është i pafajshëm”, – u shpreh Leka. Ndërkohë, asnjë prej punonjësve të bashkisë nuk kanë komentuar këtë situatë dhe i gjithë qyteti qëndron të terr informativ për sa u përket reagimeve nga ky institucion. Mësohet se Gjika ka vijuar normalisht punën këto ditë dhe është gjendur në bashki.

AKUZAT
Hetimi ndaj kryebashkiakut ka nisur që në muajin shkurt të këtij viti. Prokuroria e Vlorës akuzon Gjikën se, në cilësinë e Kryetarit të KRRT-së së Bashkisë Vlorë, në bashkëpunim me të pandehurën Eleni Dardhaj, në cilësinë e punonjëses në Drejtorinë e Planifikimit të Territorit pranë Bashkisë Vlorë, kanë falsifikuar përmbajtjen e dy procesverbaleve të mbledhjes së KRRT-së së Bashkisë Vlorë, përkatësisht të datës 24.03.2010 dhe 15.07.2010. Këto dokumente, të prodhuara nga dy të pandehurit, kanë në përmbajtje të tyre rrethana të rreme. Dy lejet e ndërtimit që përmenden në këto dokumente sikur janë marrë në shqyrtim dhe janë miratuar nga KRRT-ja e Bashkisë Vlorë, në të vërtetë nuk janë shqyrtuar dhe nuk janë miratuar nga KRRT-ja. Lejet e ndërtimit janë dhënë për dy komplekse banimi,13 dhe 6-katësh