Lajme Shqip Wednesday, 24 August 2011 12:26

Prishtinë – Kroacia është miku më i mirë i Kosovës dhe kjo miqësi është tradicionale, ka thënë kryeministrja kroate sot në Prishtinë. “Ne e mbështesim plotësisht Kosovën në rrugën drejt BE-së”, ka thënë ajo.

Kryeministrja e Kroacisë, Jadranka Kosor, ka deklaruar sot në Prishtinë, pas takimit me kryeministrin e Kosovës, Hashim Thaçi, se e vetmja zgjidhje midis Kosovës dhe Serbisë është dialogu.

Ajo ka thënë se pajtohet plotësisht me kancelaren Merkel, se të dyja palët duhet të vazhdojnë dialogun për zgjidhjen e çështjeve midis tyre.

Ndërkaq, kryeministri kosovar, Hashim Thaçi, ka thënë se Qeveria e Kosovës do ta shtrijë autoritetin në tërë vendin.

Ndryshe, Qeveria e Kosovës dhe Qeveria e Kroacisë, kanë nënshkruar sot dy marrëveshje bashkëpunimi, atë në fushën e integrimeve dhe atë në fushën e transportit. (LajmeShqip.com)