Lajme Shqip Wednesday, 20 July 2011 19:33

Prishtinë – Në fillim të muajit gusht do të jepen pasaportat e para biometrikë në Kosovë, kumtoi ministri  i Punëve të Brendshme i Republikës së Kosovës, Bajram Rexhepi në solemnitetin me rastin e rrumbullakësimit të procesit për digjitalizim të librave amë.

Siç lajmëroi korrespondenti i MIA-s, skenimi i librave amë, në të cilin janë të shënuar qytetarët kosovarë filloi vitin e kaluar në muajin tetor.

Mediat kosovare vlerësojnë se pasaportat biometrike janë shenja e parë për liberalizim të regjimit të vizave për qytetarët e Kososvës, me ç’rast përkujtojnë që në takimin që këtyre ditëve në Prishtinë e kishte ministri Rexhepi me raportuesen për Kosovën në Parlamentin Evropian, Urlike Linaçek, u bë fjalë edhe për heqjen e vizave për qytetarët kosovarë.

Lunaçek, posaçërisht është interesuar rreth plotësimit të kushteve për liberalizimin e vizave, me theks të veçantë të riatdhesimit dhe riintegrimit të qytetarëve kosovarë.