Lajme Shqip Saturday, 02 March 2013 14:10

Prishtinë – Aktivistë të Lëvizjes Studentore për Barazi Studim Kritik Veprim, kanë ndërmarrë të shtunën një aksion simbolik para Qeverisë së Republikës së Kosovës, ku kanë ndarë ‘çmimet’ “Oscar për Korrupsion”, e që në këtë rast aktorët ishin zyrtarë të lartë të institucioneve të vendit.

Egzon Kongjeli, aktivist i kësaj Lëvizje studentore ka pohuar se kryeministri Hashim Thaçi, me servilet e tij, për vite me radhë, kanë dëshmuar se janë mjeshtër të praktikave korruptive, prandaj edhe i meritojnë këto çmime.

“Kryeministri, me servilet e tij, për vite me radhë ka dëshmuar se është mjeshtër i praktikave korruptive. Ai ka perfeksionuar kaq shumë këtë zhanër sa që ne besojmë se meriton çmimet më të larta ndërkombëtare. Në Kosovë korrupsioni nuk është spontanë por është i organizuar e i orkestruar. Ky organizim shihet më së miri në procesin i cili po quhet ‘privatizimi i ndërmarrjeve publike’. Në emër të privatizimit qeveria fali dhe pritet t’i falë ndërmarrjet publike më vitale në vendin tonë, të cilat janë shpresa e vetme për punësimin e qytetarëve tanë”, ka thënë ai. (K.P/LajmeShqip.com)