Lajme Shqip Wednesday, 15 February 2012 16:00

Prishtinë- Anëtarja e Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Valdete Daka, tha se për luftimin e krimit të organizuar nevoitet aprovimi i kodit penal dhe legjislacioni.

Daka tha se tani është koha kur gjysqori vendor duhet Ndihmës-drejtori i Përgjithshëm për hetimin e krimit, Gazmend Hoxha tha se nuk mungon vullneti i policisë, për luftimin e kësaj dukurie. Ai tha se sfidë mbetet bashkpunimi me policionë në Ndërkaq, prokurori në Prokurorinë Speciale të Kosovës, Xhonatan Ratel, tha se se deri më tani është bërë një punë e mirë në luftimin e krimit të organziuar, pavarsisht sfidave të mëdha.

 “ Policia duhet të ketë duart duar e lira për të luftuar krimin. Përcpetimi është krijuar dhe kjo duhet të ndryshoj, ju nevoitet një prokurori e sukseshsme. Institucuonet e Kosovës, duhet të mbështesin policinë dhe prokurorinë”-shprehet Ratel.

Në këtë tryezë, i pranihsëm ishte edhe zëvendësministri i Drejtësisë,  Daut Rexhepi. Sipas tij, ka bazë ligjore për luftimin e krimit. Ai tha se në kuadër të Ministrisë së Drejtësisë, është agjencia e pasurisë së konfiskuar dhe brenda këtij viti, do të miratohet edhe ligji për pasurinë e fituar në mënyrë të paligjshme.