Lajme Shqip Friday, 23 August 2013 13:28

Tiranë – Konsulli i përgjitshëm i Greqisë në Gjirokastër, Nikolas Kotrokoi, është shprehur se ndërhyrja për largimin e Kishës Ortodokse nga Pallati i Kulturës në Përmet, ka qenë e papërshtatshme. Komenti i tij është bërë pas një takimi që ka pasur me kryebashkiakun e Përmetit, Gilberto Jaçe.

“Kisha Autoqefale Shqiptare nuk ka varësi nga askush. Vendimet e saj duhet të respektohen. Mënyra, koha dhe vendi i ndërhyrjes në Pallatin e Kulturës ishte jo i përshtatshëm”, ka thënë konsulli grek gjatë takimit me kryebashkiakun e Përmetit, raporton tema.
“Greqia është i vetmi shtet që ka përkrahur Shqipërinë në procesin e integrimit europian dhe do vazhdojmë të mbështesë Shqipërinë. Jemi dy popuj miq, kemi qenë dhe do jemi për përforcimin e marrëdhënieve ndëretnike, ndërfetare e ndërajonale”, ka vijuar më tej konsulli grek.