Lajme Shqip Saturday, 29 September 2012 08:30

BRUKSEL- Kreu i Partisë Socialiste Edi Rama bashkë me kreun e LSI-së Ilir Meta ndodhen në Bruksel, për të marrë pjesë në takimimn e liderëve të Ballkanit në kuadër të PSE-së.

Kryesocialisti Rama në takimin e liderëve të Ballkanit mori mbështetjen e socilistëve evropianë për integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian. Teksa theksoi se Shqipëria e meriton marrjen e statusit për në BE, Rama nënvizoi rëndëisnë e vigjilencës për zgjedhjet e lira  dhe të ndershme në të ardhmen. Ndërkohë, selia Rozë njofton se në takimin e liderëve të Ballkanit ishte i pranishëm edhe komisoneri Stefan Fyle. 

Kreu  i LSI-së Ilir Meta vlerësoi se Shqipëria ka shënuar progres gjatë vitit të fundit dhe për këtë arsye meriton marrjen e statusit të vendit kandidat për në BE, këtë vjeshtë. Meta theksoi se vazhdimi i zgjerimit të BE-së forcon stabilitetin.  Zyra përt shtyp e LSi njofton se Meta  gjatë qëndrimit në Bruksel është takuar me Zv/drejtorin e  Përgjithshëm për Zgjerim në KE, Stefano Sannino.

Edhe pse ndodhen në të njëjtin aktivitet, nuk ka një konfirmim zyrtar nëse liderët e majtë shqiptar janë takuar me njëri-tjetrin, megjithëse mediat shqiptare aludojnë se një takim i tillë mund të ketë ndodhur ose pritet të ndodhë.(LajmeShqip.com)