Lajme Shqip Wednesday, 03 October 2012 14:52

Prishtinë – Me një minutë heshtje, Komuna e Prishtinës përkujtoi Remzi Salihu, ish drejtor i drejtorisë së arsimit, i cili është vrarë vjet në vendin e tij të punës. Bashkëpunëtorët e vlerësuan lartë kontributin e tij për fushën e arsimit. Kryetari Isa Mustafa, veçoi Salihun si njeriun më punëtor në komunë.

“Kemi komunikuar çdo ditë që arsimin në vendin tonë ta çojmë përpara, të zhvillojmë arsimin edhe në fshatra, të ndërtojmë shkolla, por asesi nuk kam pritur që një problem në arsim dhe që kjo do t’i ngjajë Remzi Salhiut, sepse ai ka qenë një prej figurave më të sjellshme në Komunën e Prishtinës”.

Zyrtarët komunalë paradite vizituan edhe familjen e të ndjerit, dhe vënë kurora me lule edhe në varrin e tij në varrezat e fshatit Prapashticë. Remzi Salihu është vrarë një vit më parë, në vendin e tij të punës nga Gani Sahiti, nga fshati Graxhenik i Kamenicës, ish-arsimtar i biologjisë. Ky i fundit po mbahet në paraburgim, derisa ende nuk ka nisur proces gjyqësor ndaj tij.(LajmeShqip.com)