Lajme Shqip Friday, 02 September 2011 08:57

Tiranë – Sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Evropës, Thorbjorn Jagland i ka dërguar një letër kreu të Komisionit të Venecias, Gianni Buquicchio, ku i kërkon një opinion në lidhje me përmirësimet që duhen bërë në të ardhmen në Kodin Zgjedhor të Shqipërisë, pas zgjedhjeve të 8 majit.

Në letrën e Jaglland, e cila mban datën 24 gusht, por e publikuar sot në faqen e KiE thuhet se, “E kam ndjekur situatën nga afër dhe ia kam paraqitur çështjet autoriteteve shqiptare, pasi mendoj se KiE duhet të bëjë gjithça të mundshme për të ndihmuar Shqipërinë në shmangien e situatave të tilla në tëardhmen’, shkruan Jaglland.

“Do t’ju isha mirënjohës nëse Komisioni i Venecias do të jepte një opinion në lidhje me përmirësimet që duhen bërë në kodin zgjedhor në Shqipëri, duke pasur parasysh eksperiencën e fundit”, përfundon letra e sekretarit të përgjithshëm të KiE, Thorbjorn Jaglland.