Lajme Shqip Wednesday, 19 October 2011 10:34

Kongresi i Këshillit të Europës miratoi me 88 vota pro raportin e raportuesit të partisë popullore gjermane Volkram Gebel për zgjedhjet lokale në Shqipëri.

Në pr/ rezolutën e miratuar kërkohet që Shqipëria të lërë mënjanë zhvillimet paszgjedhore e të shmangë debatet politike por të gjitha palët të bashkëpunojnë për reformat.

Sipas KiE-së secila palë të mbajë përgjegjësitë për situatën e krijuar në vend ndërsa ka theksuar se Shqipëria duhet të ndërmarrë nismat e nevojshme për integrimin e vendit.

Duke iu referuar situatës politike në vend, KiE-ja theksoi se situata është e polarizuar dhe zhvillimet në vend kanë ndikuar në reformat demokratike.