Lajme Shqip Thursday, 18 July 2013 14:11

Prishtinë – Tre ekspertët e psikiatrisë të cilët kanë hartuar raportin e psikiatrisë së dëshmitarit të ndjerë Agim Zogaj i njohur si “X” nuk janë paraqitur në seancën e sotme për tastin “Kleçka”.
Edhe pse Prokurori i rastit Maurizio Salustro kishte paraparë që sot t’ua merrte dëshmitë lidhur me raportin e hartuar nga ata, shkruan Express. 
Gjatë seancës u bë e ditur se vetë Salustro ka vendosur që të mos i marrë fare në pyetje ata ekspertë, por ka propozuar një ekspertizë të re nga një ekspertë tjetër i pavarur.
Këtë kërkesë Porkurori Salustro e ka prezantuar sot edhe para trupit gjykues në Gjykatën Themelore në Prishtinë.
Mirëpo kjo kërkesë e Prokurorit është kundërshtua nga mbrojtja e të pandehurve.
Mes këtyre dy qëndrimeve, trupi gjykues ka vendosur që të marrë përsipër propozimin e një eksperti të pavarur i cili do të hartojë një raport krejtësisht të ri mbi gjendjen psikiatrike të dëshmitarit Zogaj.
Por siç u njoftua kjo procedurë do të marrë kohë. Gjë që nuk i pëlqeu fare Fatmir Limajt, të akuzuarit kryesor në rastin “Kleçka”.
Limaj tha se ai dhe të pandehurit e tjerë që gjenden në arrest shtëpiak po bëhen viktima të zhargitjeve të Prokurori Salustro që po ia bënë procesit gjyqësor me kërkesat e tij të pafundme.
“Kërkojmë mirëkuptim që ne të mos pësojmë nga pakënaqësitë e raporteve, të cilat i ka Prokurori, prandaj ne pajtohemi me propozimin e gjykatës për një ekspert të pavarur të propozuar nga Gjykata”, tha Limaj.
Kryetari i trupit Gjykues Malcolm Simon ka vendosur që me 2 shtator të mbahet seanca e radhës, ku pritet të dëgjohet raporti i ekscerptit të pavarur.
“Mund të ndodh që raporti të pranohet si i lexuar, por ju keni kohë që të parashtroni të gjitha pyetjet që keni për atë ekspertë”, iu drejtua Simon palës mbrojtëse.
Ajo që karakterizojë seancën e sotme ndërkaq ishte një kërkesë e çuditshme e mbrojtësit të Naser Shalës. Avokati kërkoi nga Prokurori që të mos luajë më me kresat për arrest shtëpiak pasi Gjykata të vendos t’i heqë ato.
Por në këtë kërkesë Salustro si me ironi iu përgjigj: “Unë vijë prej Romës dhe bazohem në Ligjet që i kemi shpik ne atje”, ishte përgjigja e Salustros.