Lajme Shqip Tuesday, 20 August 2013 15:01

Prishtinë- Prokurori Mauricio Salustro ka paraqitur në Gjykatën Themelore të Mitrovicës kerkesën për vazhdimin e paraburgimit të Grupi të Drenicës.

Sipas Tom Gashit, avokat i Sylejman Selimit, prokurori ka kërkuar vazhdimin e paraburgimit edhe për dy muaj.

“Kjo me arsyetimin se kinse ekziston rreziku i ikjes dhe ndikimit në prova dhe në dëshmitarë”, ka thënë Gashi për Express.

Ai mendon se kjo kërkesë si dhe vetë vendimi për paraburgim të shtatë të pandehurve, tani i njohur si “Grupi i Drenicës”, është krejtësisht pa asnjë arsye juridike.

“Nga që Zoti Selimi dhe gjithë të tjerët me ftesë dhe vetë janë paraqitur në prokurori dhe nuk ka pasur asnjë iniciativë minimale te kenë tentuar që të ndikojnë në prova dhe në dëshmitarë”.

Ai thotë se do të ankohet në këtë propozim të prokurorit dhe shpreson që gjykata të mos e aprovojë kërkesën e tij dhe gjithashtu t’i lirojë nga paraburgim apo atë ta zëvendësojë me ndonjë masë më të lehtë alternative.