Lajme Shqip Thursday, 26 September 2013 23:41

Brenda një ditë dy hoxhallarë kanë denoncuar në Policinë e Kosovës kërcënime të marra nëpërnjet telefonatave anonime.

Emin Behrami, ish-profesor në Medrese dhe në Fakultetin e Studimeve Islame konfirmoi për Lajmeship.com se kërcënimi i ka ardhur nga i njëjti numër telefoni nëpërmjet të cilit ishte kërcënuar paradite edhe kolegu i tij Idriz Billalli.

Të dytë njihen si kundërshtues të myftiut Naim Tërrnava dhe janë pjesë e Shoqatës Sindikale të BIK-ut një organizim opozitar brenda këtij institucioni.

“Një përson i panjohur më tha se nëse nuk i ndali kritikat atëherë do të më rrëzikohet familja”, tha Behrami.

I njejti kërcënim i është bërë edhe Idriz Billait imam në xhaminë e qytetit në Podujevë.

  “Tërhiqu nga qëndrimet e tua në raport me Bashkësinë Islame, ose përndryshe do të shkoj familja”, ka qenë fjalët e telefonuesit anonim në drejtim të Imamit, Bilalli.

Ai tashmë e ka lajmëruar rastin në polici dhe policia po merret me këtë ndërsa sa i përket kërcënimeve ai ka thënë se këto janë shqetësuese.

“Unë nuk kam pasur asnjë problem me askënd më herët privatisht. Unë e kam një xhemat të madh në Podujevë dhe asnjëherë nuk kam pasur as problemin me të vogël me ndonjërin prej tyre pasi që kemi raporte shumë të mira.

Ata janë prapa meje. Mirëpo këto kërcënime normalisht janë shqetësuese dhe i qesin hije të keqe edhe fesë po edhe vet shtetit të Kosovës”, ka thënë Bilalli për Zërin.

Bilalli ka thënë se nuk e di saktësisht se nga kush e ka marr këtë telefonatë mirëpo e ka një ide rreth saj.

“Mendoj që ky kërcënim vjen nga njerëzit të cilët nuk pajtohen me qëndrimet tona kundër Bashkësis Islame dhe zgjedhjeve brenda BIK-ut”, ka shtuar ai.

Imami i Podujevës dhe grupi i tij janë të njohur për qëndrimin disa javorë të tyre kundër udhëheqësis së tanishme të BIK-ut. Bilalli ka thënë se Naim Tërrnava nuk duhet të fitoj asnjë mandat tjetër për të qenë në krye të Bashkësis Islame.

“Ai pretendon që të rizgjidhet për të tretën herë myfti dhe të vazhdoj të gëzoj privilegjet. Ne kemi kundërshtuar disa herë dhe mendoj që ky qëndrim i yni e ka shtyrë të dikë ta bëjë këtë telefonatë kërcënuese. Mirëpo të cenohet feja përmes fes kjo nuk i qetë aspak hije të mirë besimit tonë”, ka thënë Imami nga Podujeva.

Sidoqoftë ai ka shtuar se nuk e ka ndërmend që të tërhiqet nga qëndrimet e tij vetëm e vetëm pse ka marr një telefonatë kërcënuese, mirëpo në të njëjtën kohë i ka bërë thirrje autoriteteve që të zbulojnë sa më parë këtë rast.

“Nuk e kam ndërmend të zmbrapsem. Unë do ta vazhdoj rrugën të cilën e kam nisur deri në fund”, ka përfunduar Idriz Bilalli, të cilit sot në emër të fesë iu kërcënua familja.